Home » » Tripleti de clatite la cuptor

Tripleti de clatite la cuptor

Written By cristi mirea on marți, 10 mai 2016 | 12:13

Clatitele sunt un fel rapid de desert, dar eu mereu am preferat clatitele ca si aperitiv. De aceea am incercat o combinatie de arome pentru un aperitiv delicious.
 


Ingrediente (pentru 8 portii):
Pentru umplutura:
500 g ciuperci champinion
1 gogosar verde
1 gogosar rosu
2 cepe
200 g telemea de vaca
100 g smantana grasa
1 lingura capere
2-3 linguri faina
500 ml lapte
sare, piper, nucsoara
Pentru clatite:
1/2 l apa mineral (sau lapte)
1/2 lingurita praf de copt
~100 g faina
1 ou
sare
 
 
1. Caliti 1 ceapa toccata marunt. Cand devine sticloasa, adaugati ciupercile taiate rondele. Eu nu curat de coaja ciupercile din magazine ci doar le curat de praf cu o pensula. Cand ciupercile s-au calit asezonati cu sare si piper. Nu asezonati cu sar einainte, deoarece vor lasa foarte multa apa si vor fierbe si nu se vor mai cali.
 
2. Caliti in o alta tigaie o ceapa tocata si adaugati gogosarii taiati cubulete. Amestecati din cand in cand pana ce se calesc legumele si ardeii devin moi, dar putin al dente. Asezonati cu sare si piper.
 
3. Razuiti telemeaua sarata pe razatoarea fina si ametecati intr-un vas cu smantana si capere. Daca nu este suficient de sarata compozitia, mai puteti adauga sare. dupa gust.
 
 
4. Amestecati cu un tel ingredientele pentru clatite. Daca aluatul este prea subtire mai adaugati faian, daca este prea gros adaugati apa/lapte. Coaceti clatitele in mod obisnuit. Umpleti clatitele ca in imaginea de mai sus, utilizand cele 3 umpluturi, astfel incat sa se formeze un perete despartitor intre umpluturi.
 
 
5. Faceti un sos béchamel din faina, lapte sare, piper si nucsoara rasa pe care il fiebeti pana se ingroasa. IntGresati peretii unei tavi rezistente la cuptor si asezati clatitele. Acoperiti-le cu sos béchamel si puneti-le la cuptor la 180 grade Celsius pentur 25-30 de minute sau pana ce se rumeneste sosul (timpul depinde de cuptor)
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative