Home » , » Ciuperci cu orez

Ciuperci cu orez

Written By cristi mirea on joi, 24 noiembrie 2016 | 14:21


 O garnitură sățioasă și rapidă, dar care poate fi savurată și ca fel principal.
Ingrediente  (4 porții)
1 cană de ceai de orez
200 g ciuperci champignion
1 ceapă
sare, piper
frunze de pătrunjel





Tăiați ceapa în cubulețe. Tăiați ciupercile în rondele. Într-o cratită în care deobicei preparați orezul, căliți ceapa și ciupercile în puțin ulei. După 5 minute adăugați orezul și mai lăsați la rumenit pentru 2-3 minute după care adăugați 2 căni (aceeași cană cu care ați măsurat orezul) de apă sau supă pentru un plus de savoare și lăsați la fiert pe foc mediu cu un capac până ce orezul este 90% fiert (va trebui să gustați și când simțiți în interiorul bobului o urmă nefiartă e ok). În timpul fierberii s-ar putea să mai fie nevoie să mai adăugați 1/2 cană de lichid, în funcție de ce fel de orez folosiți.



Condimentați cu sare, piper si frunze de pătrunjel mărunți.  Luați de pe foc cratița. Puneți un prosob de bucătărie împăturat peste cratiță și apoi capacul sau o farfurie peste prosop. Lăsați așa pentru 10 minute.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative