Home » » Fleică la cuptor pe pat de legume cu cartofii aurii

Fleică la cuptor pe pat de legume cu cartofii aurii

Written By cristi mirea on miercuri, 23 noiembrie 2016 | 13:36

 Pentru a obține o carne de porc moale, prefer să aleg o bucată mare pe care să o prepar la cuptor.Am ales fleica deoarece are și grăime care face carnea mai savuroasă.

Ingrediente (4 porții)
600 g fleică de porc
1 morcov mare
1/4 țelină
1 măr
1 ceapă
3 căței usturoi
600 g cartofi
are, piper, ierburi de Provence, praf de usturoi
ulei de măsline


Fleicade porc este o carne care poate avea mai multă grăsime. Înainte de preparare puteți îndepărta surplusul de grăsime (din grăsimea inlăturată îmi place să fac jumări proaspete). Faceți un amestec de 1 lingură ulei de măsline, sare de mare, piper si ierburi de Provence cu care masați bucata de carne. Tăiați legumele (exceptând cartofii) in cuburi și puneți/le întrun vas de ceramică termorezistent cu capac. Puneți carnea condimentată peste. Puneți capacul și lăsați la marinat ăn frigider pentru 2 ore sau mai bine peste noapte.

Încongeți o tigaie și prăjiți carnea de porc pe toate părțile pentru a obține o rumenire superficială, apoi puneți carnea peste legume, puneți capacul și lăsați la cuptor pentru 45 minute la 200 grade Celsius. Apoi ăndepărtați capacul și treceți cuptorul pe grill la maxim și rumeniți carnea pe toate părțile.

Fierbeți cartofii în apă cu sare. dacă sunt mai mici ăn tăiați în 2, dacă sunt mai mari în 4. Când sunt 85% fierți scurgeți apa și rumeniții la foc mediu într-o tigaie cu ulei din belșug pe toate părțile. Condimentați cu sare, piper și ierburi de provence.

Când carnea este rumenă scoateți vasul din cuptor, puneți iarăși capacul și lăsați să se odihnească pentru 10 minute înainte de a o felia și servi cu legume și cartofi.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative