Home » , » Spaghete aproape carbonara

Spaghete aproape carbonara

Written By cristi mirea on marți, 17 ianuarie 2017 | 11:42

Numesc aceste spaghetet aproape carbonara deoarece este o variatiune proprie de la rețeta clasică. Eu o prefer deoarece este mai ușoară, dar la fel de rapidă.



Ingrediente:pentru 4 porții
500 g spaghete
1 ou
300 g smântână 20%
200 g șuncă tăiată cubulețe
1 ceapă albă mică
3 căței de usturoi
frunze de pătrunjel
6-7 roșii cherry
50 g parmezan ras
ulei de măsline
sare, piper


Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj dar nu le fierbeți prea tare. Acestea trebuie să fie al dente, adică atunci când mușcați să simțiți că în mijloc sunt puțin tari.
 
Într-o tigaie rumeniți cuburile de șuncă cu puțin ulei de măsline. Când acestea sunt pe jumătate făcute adăugați ceapa și usturoiul tăiate mărunt. Luați tigaia de pe foc.

Într-un bol bateți oul cu o fuculiță până obțineți o consistență asemănătoare omletei, adăugați încet smântâna, sare și piperul. Amestecați bine.

Puneți din nou tigaia pe foc și adăugați pastele scurse. Când ingredientele sunt suficient de fierbinți adăugați sosul rece și opriți focul. Amestecați bine sosul cu restul ingredientelor în tigaie și adăugați roșiile cherry tăiate în patru și frunze de pătrunjel tăiate mărunt. Sosul se va coace singur de la căldura restul ingredientelor. Dacă focul va rămâne aprins riscați ca acesta să se transforme în omletă.


Când montați preparatul în farfurie puteți adăuga puțin ulei de măsline și deasupra parmezan ras după plac.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative