O rețetă românească preferată de mine.
Ingrediente
pentru 1 portie
2 cartofi
1 felie carne vitã
1 ceapã micã
50 g suncã
pastã rosii,
frunze pãtrunjel
sare, piper
Curãtati cartofii si tãiati în cuburi mari. Punetii la fiert. Când sunt trei sferturi fierti luati de pe foc. Mãruntiti ceapa si tãiati felii subtiri de suncã. Într-o tigaie rumeniti ceapa si sunca si apoi adãugati cartofii si amesteati timp de 2 minute, apoi adãugati 2-3 linguri pastã de tomate si condimentati cu sare si piper. Puteti utiliza si ketchup în loc de pastã de rosii. Mãruntiti frunzele de pãtrunjel si presãrati peste cartofi.
Prãjiti carnea bine pe ambele pãrti pentru 1 minut apoi adãufati putinî apã si înãbusiti carnea pentru 5 minute apoi se poate servi.
Home
»
Fel-principal
»
Cartofi tãrãnesti cu fripturã