Ciuperci cu orez - combinația perfectă.
Ingrediente
pentru 1 portie
200 g ciuperci de pãdure
1 ceapã
200 ml smântãnã
fãinã
orez
sare, piper, curry,
pãtrunjel proaspãt
Curãtati praful de pe ciuperci fãrã a le decoji. Dacã le spãlati încercati ca ciupercile sã stea cât mai putin în contact cu apa, deoarece acestea au tendinta sã absoarbã multã umezealã si la preparare se înmoaie repede, iar noi dorim sã rãmânã mai crocante.
Mãruntiti ceapa si cãliti-o împreunã cu ciupercile feliate. Dupã aproximativ 5 minute se poate adãuga smântânã amestecatã cu o lingurã de fãinã. Se lasã sã dea în clocot pentru ca sosul sã se îngroase, luati jos de pe foc. Condimentati cu sare, piper, curry si pãtrunjel mãruntit. Serviti cu pilaf de orez obisnuit.