Home » » Flori de zucchini umplute

Flori de zucchini umplute

Written By cristi mirea on duminică, 26 februarie 2017 | 11:21

Florile de dovlecel sunt delicioase.



Ingrediente pentru 2 portii
 4 flori de zucchini
100 g cas proaspãt/mozzarella
50 g cuburi de bacon
1 ceapã verde
1 caãtel usturoi
frunze pãtrunjel,
busuioc,
leustean,
salvie
 fãinã,
1 ou


Se culeg florile de zucchini (se pot utiliza si flori de dovlecel) si se taie pistilul din interiorul florii. Se curãtã de praf cu o perie, dacã este nevoie, Nu spãlati floarea deoarece se inmoaie petalele si acestea trebuie sã rãmânã stabile pentru umpluturã.


Pentru umpluturã tãiati ceapa si usturoiul mãrunt si rumeniti în putin ulei. Adãugati cuburile de bacon si mai lãsati la rumenit pentur 1 minut apoi puneti compozitia într-un bol. Tãiati casul în cuburi si mãruntiti verdeturile. Amestecati ingredientele pentru umpluturã si condimentati cu sare si piper.


Intr-un bol amestecati 1 ou cu fãinã si apã pentru a obtine un aluat asemãnãtor cuc el pentru clãtite doar putin mai gros. Apoi umpleti cu grijã florile de zucchini cu umplutura si rãsuciti vârfurile petalelor. Apoi treceti florile prin aluat si prãjiti-le în friteusã sau într-un vas cu mult ulei încins. Când devin aurii scoateti florile si puneti-le pe un servet de hãrtie pentru a absoarbe surpulsul de ulei.

Variatiuni 
Dacã doriti o variantã vegetarianã puteti lãsa la o parte baconul. De asemenea pentru o variantã italianã înlocuiti baconul cu ansoa si mai adãugati capere. Atentie cu sãrarea în acest caz,d eoarece ansoa este foarte sãratã.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative