Chutney-urile sunt un fel de compot condimentat specific Indiei și care poate fi sfolosit ca și garnitură la multe preparate.
Ingrediente
pentru 1 portie
1 felie carne porc
1 gutuie
3 felii lãmâie
1 lingurã rasã zahãr
sare, piper, chili, ghimbir
seminte: coriandru, chimen
Curãtati fructul si tãiati-l în cuburi mici. Într-un vas puneti bucurile cu 150 ml apã, zahãr, boabele de coriandru, chimen si putin chili, putin ghimbir tãiat cuburi si douã felii de lãmâie. Fierbeti la foc mic pentru aproximativ 7 minute.
Tãiati carne în fâsii si prãjiti-o în ulei la foc mic împreunã cu o fleie de lãmâie. Dupã 5 minute carnea ar trbeui sã fie moale.
Când sunt gata vinetele adãugati rosiite cuburi si restul legumelor. Condimentati si dupã 1 minut se poate servi.
Ca si garniturã puteti servi orez simplu.