Pastele din orez se prepară rapăid și sunt delicioase, preluând aromele sosurilor cu care sunt combinate.
Ingrediente
pentru 2 portii
teitei orez (2 portii)
100 g fructe de mare
200 g legume asiatice congelate
praz
20 g ghimbir
ardei iute
1 ou
2-3 cãtei usturoi
lapte cocos
sos soia, sos peste, ulei susan, praf lemongras, lãmâie, piper
Într-o tigaie sau wok cu ulei încins prãjiti fructele de mare pentru aproximativ 4-5 minute. Dupã 3 minute de prãjire adãugati usturoiul si ghimbirul mãruntiti si 2 felii de lãmãi tãiate cuburi si amestecati bine. Scoateti ingredientele si puneti-le deoparte. Din 1 ou faceti o omletã condiemntatã su sare si piper. Omleta sub formã de foaie de clãtitã rulati-o si feliati-o.
În acelasi vas încingeti din nou ulei si rumeniti prazul tãiat fâsii cu rondele de ardei iute. Dupã 1 minut adãugati legumele congelate (bambus, morcovi, lãstari fasole, mazãre tânãrã, ciuperci shitake) si prãjiti amestecând pentru aproximativ 5-7 minute.
Intr-un vas puntei la fiert apã si opriti fcoul când a dat în clocot. Adãugati tãiteii în apã pãnã ceacestia se înmoaie (aproximativ 5 minute). În tigaia cu legume adãugati fructele de mare luatã de pe foc, feliile de omletã si tãiteii. Adãugati 2 linguri de lapte de cocos, 1/2 linguritã sos peste (este foarte aromat si trebuie avut grijã cu dozajul), praz de lemongras si piper. La sfârsit adãugati tãiteii de orez si ametecati bine ingredientele.