Home » , » Fructe de mare cu legume si tãitei asiatici

Fructe de mare cu legume si tãitei asiatici

Written By cristi mirea on vineri, 17 februarie 2017 | 16:28

Pastele din orez se prepară rapăid și sunt delicioase, preluând aromele sosurilor cu care sunt combinate.


Ingrediente pentru 2 portii
teitei orez (2 portii)
100 g fructe de mare
200 g legume asiatice congelate
praz
 20 g ghimbir
 ardei iute
1 ou
2-3 cãtei usturoi
lapte cocos
sos soia, sos peste, ulei susan, praf lemongras, lãmâie, piper


Într-o tigaie sau wok cu ulei încins prãjiti fructele de mare pentru aproximativ 4-5 minute. Dupã 3 minute de prãjire adãugati usturoiul si ghimbirul mãruntiti si 2 felii de lãmãi tãiate cuburi si amestecati bine. Scoateti ingredientele si puneti-le deoparte. Din 1 ou faceti o omletã condiemntatã su sare si piper. Omleta sub formã de foaie de clãtitã rulati-o si feliati-o. În acelasi vas încingeti din nou ulei si rumeniti prazul tãiat fâsii cu rondele de ardei iute. Dupã 1 minut adãugati legumele congelate (bambus, morcovi, lãstari fasole, mazãre tânãrã, ciuperci shitake) si prãjiti amestecând pentru aproximativ 5-7 minute.


Intr-un vas puntei la fiert apã si opriti fcoul când a dat în clocot. Adãugati tãiteii în apã pãnã ceacestia se înmoaie (aproximativ 5 minute). În tigaia cu legume adãugati fructele de mare luatã de pe foc, feliile de omletã si tãiteii. Adãugati 2 linguri de lapte de cocos, 1/2 linguritã sos peste (este foarte aromat si trebuie avut grijã cu dozajul), praz de lemongras si piper. La sfârsit adãugati tãiteii de orez si ametecati bine ingredientele.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative