Un aperitiv delicios dulce-sărat.
Ingrediente
pentru 4 portii
4 jumãtãti piersicã (compot)
1 linguritã seminte floarea soarelui decojite
1/2 piept pui fiert
1/3 praz
hrean ras,
maionezã,
smântânã
sare, piper, scortisoarã
1 ceapã rosie
2 lingurite zahãr brun
ulei mãsline
otet balsamic
Piersicile vor fi umplute cu o salatã de pasãre. Aceasta se obtine din piept de pui fiert în prealabil si rãcit.
Într-un vas amestecati pieptul de pui mãruntit, prazul mãruntit, semintele de floarea soarelui decojite, 1-2 lingurite hrean, 1-2 lingurite maionezã si o lingurã de smântânã. Amestecati bine continutul si umpleti jumãtãti de piersici din compot.
Pentru ceapa caramelizatã tãiati în lung o ceapã rosie în felii relativ mari. Într-o tigaie caramelizati zahãrul brun pentru 30 secunde apoi adãugati ceapa si ametecati. Dupã 1-2 minute stingeti cu 1-2 lingurite de otet balsamic. Adãugati putinã sare, piper scortisoarã si ulei de mãsline. Sosul este gata si poate servi ca "pat" pentru piersicile umplute.