O rețetă cum o prepara bunica.
Ingrediente
2 portii
200 g mazãre proaspãtã
2-3 linguri fãinã
200 ml lapte
1 ceapã micã
frunze de pãtrunjel
sare, piper
Fierbeti mazãrea proaspãtã. Dacã utilizati mazãre congelatã, puneti-o si pe aceasta la fiert controlând cînd se înmoaie. Într-o canã amestecati fãina si laptele pânã obtineti o pastã fãrã cocoloase. Puneti continutul cãnii cu restul de lapte la fiert si adãugati mazãrea deja fiartã.
Adãugati si ceapa tãiatã mãrunt. Amestecati si condimentati dupã gust. Dacã sosul este prea gros mai adãugati putin din apa în care a fier mazãrea. Dacã e prea subtire mai adãugati putinã fãinã. La sfîrsit adãugati câteva frunze de pãtrunjel tocat.
Home
»
Fel-principal
»
Sos de mazãre ca la bunica