Un desert rapid și delicios.
Ingrediente
8 persoane
500 g aluat foietaj congelat
zahãr
scortisoarã
Aceasta este una dintre cele mai rapide deserturi si pe cât este de simplu, pe atât este de delicioasã. Dezghetati aluatul de foietaj. Tãiati-l pe mijloc pe latura lungã. Luati una dintre bucãti si presãrati zahãr si scortisoarã dupã gust.
Apãsati bine sarea si scortisoara în alut. Împãturati aluatul ca în imaginea alãturatã, prima datã marginile care se întâlnesc la mijloc si apoi suprapuneti încã o datã marginile.
Tãiati acum fâsii de 1 cm grosime si aseati-le pe hârtie de copt pe o tavã. Asezati bucãtile ca în imaginea alãturatã cu partea tãiatã în sus si la o distantã suficientã între ele pentru a nu se atinge la coacere. Coaceti covrigii pânã devin aurii.
Variațiuni: În loc de scortisoarã puteit utiliza si nucã rasã, cocos, mac, sau orice alt ingredient sub formã de praf. De asemenea puteți pune doar zahăr și va fi tot delicios.