Home » » Sos de urzicã cu usturoi copt

Sos de urzicã cu usturoi copt

Written By cristi mirea on luni, 3 aprilie 2017 | 11:34

Urzica este o plantă plină de vitamine și care este delicioasă sub formă de sos.



Ingrediente 2 persoane
 1 legãturã urzici
1 usturoi
fãinã, sare, piper
250 ml lapte


Cantitatea de urzicã necesarã este ca la spanac. Prin urmare dacã culegeti singuri urzica astfel sã vã calculati cantitatea. Culegeti frunzele de pe tulpinã si opãriti scurt frunzele (aproximativ 30 secunde de fierbere ajunge). Strecurati frunzele.


Într-un blender puneti frunzele de urzicã, 250 ml din zeama în care au fiert si 250 ml lapte, 2-3 linguri de fãinã, sare si piper dupã gust si un cãtel de usturoi mãruntit. Amestecati cu blenderul pentru câteva secunde pânã se obtine o pastã omogenã apoi fierbeti pãnã se îngroasã sosul. Într-o tigaie puneti cãteii de usturoi cu tot cu coajã la prãjit. Cel mai bine merge alãturi de cartofi sau carne. Dupã 5 minute acestia se pot scoate usor din coajã.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative