Home » , , » Ruladă din legume cu linte la cuptor

Ruladă din legume cu linte la cuptor

Written By cristi mirea on joi, 8 martie 2018 | 12:17

Lintele nu sunt sufficient de utilizate în bucătăria românilor, deși sunt sățioase, delicioase și aduc multe beneficii organismului. Această rețetă am prepart-o pentru ziua de amidon a rețetei Rina, dar fiind vegană este ideală și pentruzilele de post sau pentru când nu doriți să consumați proteine

 
 


Ingrediente - 2 porții:
 
1 cană de linte galbene/portocalii uscate
1 ceapă
2 morcovi medii
2 căței de usturoi
100 g ciuperci crude sau din conservă
1 ardei capia mediu
1 guile
 
Condimente:
2-3 linguri ketchup
sare, piper
frunze de pătrunjel crude
boia dulce
praz mărunțit
 
 
 
 Fierbeți lintel până sunt moi - cele galbene-portocalii deobicei fierb surprinyător de repede. Apoi le puneți la scurs într-o sită pentru a scăpa de excesul de lichid.
Radeți morcovii și gulia pe ochiul mare. Tăiați ceapa în cuburi mici, la fel și ciupercile și ardeiul și usturoiul. Sotați-le în puțin ulei până sunt moi. Adăugați sare, piper, boia și frunze de pătrunjel mărunțit.
Amestecați legumele cu lintele și puneți-le într-un vas termorezistent. Acoperiți cu un strat subțire de ketchup și coaceți la cuptor pentru 30 minute la 180 grade Celsius.



La final presărați praz crud peste preparat.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative